Super dat je er bent! Je vindt op mijn site een berg aan informatie.

Mijn naam is Elvira Harder, oprichter van CVitality.
Als tiener had ik vaak klachten als migraine, maag- en ook darmproblemen.
Een paar jaar later zorgt een maagbreuk voor het moment waarop ik medicijnen krijg voorgeschreven; maagzuurremmers.

Medicijnen….. ik wil geen pillen in mijn lijf, liefst niet één.
De internist geeft aan dat ik er maar beter aan kan wennen, want iets anders is er niet aan te doen.
En hij heeft gelijk. Een dag zonder dat pilletje is een drama; brandende pijn, niet kunnen liggen, steeds vaker en langer hoesten, die benauwdheid, die angst om te slikken maar zeker ook de angst om te stikken.
Dat wat ik eet of drink heeft hier invloed op, maar hoe, wat en waarom?
Het moment van een verslechtering; er is sprake van een Barrett-slokdarm. Ik ben definitief gedoemd  tot het slikken van maagzuurremmers.
Dat de regelmatige onderzoeken hierbij geen lolletje zijn kun je je vast wel voorstellen. En de toegenomen kans op slokdarmkanker is iets wat met regelmaat door mijn hoofd spookt.
Met mijn voeding ga ik steeds meer experimenteren; steeds selectiever eten en drinken. Meer groenten, minder bewerkt voedsel, minder suikers. Toch lukt het maar niet zonder dat pilletje.

Maar medicijnen, pillen…. ik wil ze niet.
Wat zijn de alternatieven, wat doet voeding precies en waarom, wat als…wat, wat…. ik móet op zoek!
Zoveel boeken over voeding, zoveel onderwerpen over maagzuur, zoveel diëten die zouden kunnen helpen.
De zoektocht duurt en duurt en ik koop en lees zoveel mogelijk boeken.
Tot het moment dat ik een boek lees van Julia Kang; een Koreaanse schrijfster. In haar boek “100% gifvrij” lees ik ergens, slechts een paar regels, over maagzuur. Maagzuur in combinatie met Koreaanse maïsthee als hulpmiddel bij een tekort aan maagzuur.
Maar wacht even… een tekort aan maagzuur? ik heb teveel maagzuur volgens de arts, toch?
Inmiddels ben ik zover dat ik alles wel wil proberen om van de medicijnen af te komen. Ik zal je niet lastig vallen met de bijwerkingen van de medicijnen en de reis om de maïsthee te bemachtigen. Deze maïsthee geeft mij uiteindelijk het laatste zetje. In combinatie met het fine-tunen van mijn voeding én met de juiste vitamines en mineralen is het gelukt ….. ik ben medicijnvrij!

Het eind van de pillen en het begin van een nieuw leven.
En niet alleen een leven met voeding die mijn lichaam goed doet, me energie geeft, me het gevoel geeft dat ik de wereld aankan. Maar ook een leven met nog maar zelden lichamelijke ongemakken en pijntjes. En wat een impact heeft dit op de kwaliteit van leven; zoveel meer ontspanning, voldoening, tijd voor nieuwe uitdagingen, kansen om een nieuwe droom te realiseren.
Dat leven gun ik jou ook!

De impact van lichamelijke kwalen en pijntjes is ongekend. Of dat zich nu uit in migraine, obstipatie, gewrichtspijnen, darmklachten, ontstekingen, etc.
En dan bedoel ik niet alleen lichamelijk. Zeker ook mentaal. Emotionele problemen leiden tot verzwakking van het immuunsyteem, een kans op depressie, chronische stress en nog zoveel meer. Misschien herken je dit. Daarnaast heeft dit alles ook zijn weerslag op partner, kinderen, vrienden, collega’s, etc.
Wat is de oorzaak van deze klachten en hoe pak je dit aan?

Als gecertificeerd OERsterk voedings- en leefstijlcoach  is het mijn doel om zoveel mogelijk mensen te helpen naar een optimale gezondheid.
Samen aan de slag naar een vitaal en energiek leven, met jou en voor jou!

Een hartelijke en vitale groet.

Contact

Ik ga de uitdaging aan en kies voor een gratis start:

    Van het uittesten van de producten die voor mij bijdragen aan een goede en gezonde slaapVoor het bijwonen van een bedrijfspresentatie wat mij inzicht geeft in de producten en het verdienmodelMet een persoonlijk advies over een voor mij interessant onderwerp uit het aanbod van CVitality

    Ik wil graag: